Interiør er noe som er tilgjengelig for alle, og de fleste som har et hus eller en leilighet har innredet hjemmet sitt selv. Likevel krever det noe mer hvis du ønsker å bli skikkelig god innenfor interiørfaget. For det er nemlig slik at interiør er et fag som må læres på lik linje som alle andre fag. Her er noen tips til deg som ønsker å lære mer.

Ta et studie

Det finnes flere studier for den som ønsker å bli interiørarkitekt eller interiørstylist. Dette er studier som ikke bare gir deg den nødvendige kunnskapen du trenger, men som også lar deg jobbe profesjonelt innenfor dette feltet. Disse studiene kan ta alt fra noen få måneder til tre år om du ønsker deg en bachelorgrad.

Les deg opp – på nett eller biblioteket

Det er selvsagt ikke alle som ønsker å jobbe med interiør, selv om de er veldig interessert – og ønsker å bli flinkere til å innrede. For denne gruppen er det smart å lære seg noen tips og triks helt på egen hånd. Det finnes massevis av gode ressurser på nett, fra blogger og magasiner, til YouTube-videoer og nettkurs. Det kan også være en god idé å dra innom ditt nærmeste bibliotek for å bla i alle bøkene de har der. Du kan ta med deg favorittene dine hjem, for å studere dem nærmere.

Prøve og feile

Hvis du ikke liker å lese eller studere, kan du alltids bruke «prøve og feile-metoden». Med denne metoden lærer du mens du holder på, og finner fort ut hva du liker og hva som fungerer. Samtidig kan dette være dyrt hvis du feiler, og du må kjøpe alt du trenger flere ganger. Derfor kan det være greit å begynne med ting som ikke koster allverden, som for eksempel maling eller pynteputer.