Derfor har interiørdesign vært blant de mest populære områdene å utforske i det siste

Interiørdesign er en stor bransje å utforske dersom man elsker å forvandle rom til estetisk tiltalende områder. Flere mennesker har sluttet seg til bransjen etter at den gjenoppstod for to tiår siden. Med en befolkning i verden som fortsetter å øke og en økning i etterspørselen etter rom, er det for få designere til å håndtere alt. Dette gjør at bransjen kan vente seg en eksponentiell vekst fremover.

Siden 2014 har interiørbransjen begynt på en vei mot gradvis bedring siden finanskrisen. Fra 2020 har bransjen sett en nokså jevn og beskjeden vekst, der flere designere har kommet på banen.

Nåtiden og fremtiden til en fornyet bransje

Bransjen har også fornyet seg selv og blitt mer tiltalende for en ny generasjon designere som trekkes mot nye utfordringer og muligheter. Dessuten, med flere som investerer i komfortable og luksuriøse hjem, gir dette ringvirkninger også i byggebransjen. En utdannelse i interiørdesign åpner for flere muligheter både i denne bransjen og andre bransjer relatert til bygging, oppussing osv.

Painter and decorator work table with house project, color swatches, painting roller, brush and tools, top view

I tillegg, med fremveksten av fjernarbeid, jobber stadig flere mennesker bak lukkede dører. Akkurat dette aspektet kan lett bli desillusjonert av å våkne, sove og jobbe på samme plass annenhver dag. Som et resultat har man vendt seg mot virtuell shopping, utvidet virkelighet og sosiale medier for å krydre ting litt.

Sosiale medier som Pinterest og Instagram bidrar også til å gjøre interiørdekorasjon populært. Alle kan nå benytte seg av nye og eksisterende trender for å få inspirasjon. Dette gjør at interiørbransjen holder seg frisk og spennende, ettersom estetikken ikke er stiv eller basert på eldgamle design.