Farger har stor betydning i boligen, og det å endre fargen på veggene kan endre følelsen i et rom. Hvis du har lyst på en endring i hjemmet, kan det derfor være lurt å begynne med å endre fargene. Det er faktisk ikke vanskelig å male veggene, og du trenger ikke å være en ekspert for å lykkes. Det gjelder å velge farger som du liker, for du skal jo leve med fargevalget lenge. Nyansen er også viktig. Mørke nyanser gir et helt annet inntrykk enn lyse nyanser.

Velg riktig nyanse

Som hovedregel vil mørke farger gjøre at rommet ser mindre ut, mens lyse farger kan gjøre at rommet framstår større. Hvis du har bestemt deg for at veggene skal være blå, er det altså mye mer å tenke på. Det finnes mange nyanser av blått, ikke bare lyse og mørke. Noen farger er varme, mens andre virker kalde. Dette kan også være avgjørende for stemningen i rommet. Trenger du tips til fargevalg, kan du lete rundt på nettet, eller se oppussingsprogram på nett-TV, der du også får gode tips til å gjøre enkel oppussing selv.

Ulike farger til ulike rom

Du trenger selvsagt ikke å male alle rom i samme farge eller samme nyanse. Tenk gjennom hvilken stemning du ønsker å skape i hvert rom. Stua skal kanskje framstå som lun og varm, med en varm, innbydende farge, mens badet kanskje bør være i en lys farge for å gi god romfølelse. På soverommet og barnerommet passer det godt med en rolig farge, slik at det blir lettere å sovne om kvelden, mens hjemmekontoret gjerne kan ha en oppkvikkende og frisk farge som holder deg våken. Du kan selvsagt også bruke flere farger i samme rom, for eksempel flere nyanser av samme farge på ulike vegger. Det er din bolig, så du bestemmer.