Det kan være flere grunner til å gi boligen en oppussing i form av nytt design. Kanskje du nettopp har flyttet inn og vil gjøre boligen mer personlig, eller kanskje du rett og slett vil gjøre noen endringer etter mange år med samme stil. Når barna flytter ut kan det også være greit å endre litt på arealbruken, og skape andre soner i boligen.

Design ved salg

Når du skal selge bolig, kan det også være greit å gi boligen en oppfrisking. Da framstår den mer presentabel, og kanskje mer salgbar. Godt design kan til og med være med på å øke prisen, men her er det en fin balansegang. Du må selvsagt ikke pusse opp for store summer før salg, for det tjener du neppe inn igjen. Dessuten vil den nye eieren sikkert gjøre personlige endringer likevel. Men et par småting kan gi deg bedre salgssum. Først og fremst må boligen framstå ryddig og gjennomtenkt, for eksempel ved å dele inn rom i tydelige soner. Ny maling på veggene kan også gi boligen et løft før salg, spesielt dersom veggene har en gammel farge eller umoderne tapeter.

Design skaper trivsel

Godt design handler ikke om å følge moter, for alle har ulik smak, også når det gjelder boligen. Du trenger ikke å høre altfor mye på andre, eller velge de fargene og møblene alle andre har. Det er din bolig, og det viktigste er alltid at du trives i den. Det er altså ingen fast regel for hva som er godt design, for smak og behag vil alltid spille inn. Tenk gjennom ting før du begynner å gjøre endringer, slik at du skaper et personlig hjem som også er funksjonelt i hverdagen. Alle boliger kan forbedres, enten med små eller litt større endringer, og det er faktisk ganske mye du kan gjøre selv.