Ord som interiørdesign og oppussing kan virke skremmende i en travel hverdag. Kanskje du gjerne vil endre litt i boligen, men tiden og pengene strekker ikke alltid til. Da kan du velge en rask og enkel løsning, for det er ikke alltid du trenger å bygge om hele rommet for å skape et nytt helhetsinntrykk. Her er et par gode tips. Trenger du flere tips, finner du mange gode artikler og tips på nettet.

Del inn rommet i soner

Noe av det enkleste du kan gjøre, er å flytte litt på møblene dine. Du trenger ikke å kjøpe noe nytt, eller kaste yndlingsstolen din, bare omorganiser litt. Det er lurt å dele inn for eksempel stuen i ulike soner. Hva med en egen TV-sone, en lesekrok og kanskje en kosekrok. Det skal ikke så mye til. Du trenger bare å plassere møblene i ulike grupper. Skillet mellom sonene kan være en sofarygg eller en bokhylle som er åpen på begge sider. Du kan også bruke planter til å dele inn rommet. Soverommet og kjøkkenet kan også deles inn i soner på samme måte.

Bytt ut fargene

Det er enkelt å innrede med farger, og du trenger ikke engang å male veggene. Bytt ut gardiner, duker og puter med nye farger, og ha gjerne flere ulike fargekombinasjoner liggende, slik at du kan bytte etter behov. Hva med røde og hvite farger til jul, og kanskje grønne farger når våren nærmer seg. Ikke velg samme nyanse på alle innredningsdetaljer. Puter og duker kan gjerne ha en litt annen nyanse eller annen farge enn gardinene, så lenge alt passer sammen. Det finnes også mange fine pledd og stoltrekk som både kan endre fargene på sittegruppen, og samtidig ta vare på møblene slik at de varer lenger. Ikke overdekorer rommene, for det kan gi et rotete inntrykk. Velg heller ut små, personlige detaljer, og plasser dem godt synlig i rommene.