Bor du på en trang hybel eller i en mørk liten leilighet? Da er det mye du kan gjøre med bare noen enkle grep for å få den til å virke både større, luftigere og lysere.

1. Farger

Lyse og hvite farger gir økt romfølelse og en mer luftig atmosfære enn mørke farger og mønstrede tapeter. Ved å fjerne taklistene og male vegger og tak i samme farge, oppnår du også en følelse av mer takhøyde. Bruk gjerne en kontrastfarge i lys, grønn, blå eller grå, eller for eksempel en tapet med et landskapsmotiv på en av veggene, dette gir enda mer dybde til rommet enn om det er helt hvitt.

2. Møbler og gardiner

Møbler er selvfølgelig viktig for romstørrelsen. Det sier seg selv at store tunge sofagrupper ikke egner seg i små rom. Gå for lette og nette møbler for å unngå at rommet virker overfylt. Plasser sofaen litt ut fra veggen og sett en bokhylle eller et skap bak den for å skjule ting som kan oppfattes som rotete eller ikke har noen dekorasjonsverdi. Gardinene bør være lyse og luftige, en løsning med lyse transparente gardiner fra gulv til tak, gir god romfølelse og atmosfære.

3. Speil

Bruk av speil i et lite rom, kan ha en mirakuløs effekt. Ikke bare gir det større romfølelse, men de hjelper også til med å reflektere lyset. Et triks kan være å plassere speilet ovenfor vinduet, det vil skape et illusjon av at det er flere vindu. Har du en mindre vegg eller en kjedelig krok, kan du også dekke den helt eller delvis med speilfliser

4. Grønne planter og bilder

Grønne planter er av absolutt stor betydning for både romfølelse og atmosfære. Om du ikke er typen som har grønne fingre eller ikke husker på å stelle plantene dine, ikke fortvil. I dag finnes det mange som selger kunstige planter som ser så naturlige ut at det nesten er umulig å se forskjell på om de er ekte eller ikke. Bilder er også viktig for romfølelsen, men det er viktig at du velger noen som ikke blir for tunge eller stjeler for mye av helhetsinntrykket. Du kan gjerne lage en kollasj med flere bilder som et diskret blikkfang på en vegg.

Hvorfor ikke bruke helgen til å skape deg en helt ny lys og luftig stue med disse enkle grepene. Etterpå kan du invitere vennene dine på lørdagspizza for å se den overraskende forandringen. Om du samtidig serverer den perfekte pizzaen, kommer de til å bli riktig imponerte. For å lage den perfekte italienske pizzaen med tynn og sprøstekt bunn, bør du gå til anskaffelse av en pizzastein. En pizzastein er en plate som tåler høye temperaturer og sørger for å fjerne fuktighet og fordeler varmen jevnt. Husk også at høy temperatur er helt essensielt for en perfekt pizza. Best effekt får du om du varmer opp steinen først, da får du best mulig simulering av en pizzaovn. De italienske pizzabakerne steker faktisk pizzaen på 300 grader.

Lykke til!