Slik innreder du et barnerom

Barnerom blir ofte innredet allerede før barnet kommer til verden. Foreldrene innreder med fine farger og stoffer mens de venter på det lille barnet som er på vei. Ofte blir ens egen smak veiledende for hvordan barnerommet blir innredet, men det er også viktig å huske på at et barnerom bør være praktisk innredet med barnets beste i tankene.
Selvfølgelig kan man innrede med stil, men det viktigste er faktisk at barnet har et sted å leke og et sted å hvile. Dette bør komme i første rekke, og så bør heller koordinering av farger og bilder på veggene komme i andre rekke.

Legg til rette for lek

Barnerommet bør invitere til lek, lek er nemlig viktig for barns utvikling og barnerommet er en perfekt arena for lek.

Du bør sørge for at det finnes esker for oppbevaring av leker. På den måten kan leker som ikke brukes gjemmes vekk, og barnet vil ha mye ledig plass som de kan boltre seg på. For barn som er glad i biler, kan et teppe med bilbane invitere til fantasifull lek. Barn som liker godt å tegne, eller dersom du bare ønsker å oppmuntre til tegning, kan få sin egen tavle med papir og fargeblyanter på rommet.

Dersom barnet ditt er litt eldre kan du ta utgangspunkt i interessene deres, for eksempel ved valg av bilder og plakater, eller du kan ta utgangspunkt i ting du ønsker å oppmuntre barnet til. Når barn lærer å lese kan det for eksempel være lurt å henge opp plakater med bokstaver.

Sørg for at barnet har et sted å hvile

Barn trenger også å hvile. Det er viktig at barn har en god seng som er deres og som er behagelig med en god madrass og sengetøy. En nattlampe kan være nyttig før sengetid slik at man kan skape litt mer dempet belysning.

En liten kosekrok kan også være en god ide på barnerommet. Mange barn syns det er hyggelig med en kosekrok med et lite telt. Du kan legge myke puter og kanskje teppe i ett av hjørnene på soverommet, og det kan gi barnet mulighet til ta seg en hvilepause i en travel hverdag.