Skap et innbydende baderom

Baderommet er et av de viktigste stedene i hjemmet, og et fristed for mange – særlig for de som har badekar. Til og med det å ta seg en dusj blir deiligere når rommet du dusjer i har estetisk appell. Mange interiørdesignere vil fortelle deg at badet er som finest når det har lyse linjer, god plass og materialer som ser naturlige ut. At badet dessuten er funksjonelt, ryddig og ikke minst rent, er Alfa og Omega.

Skap som henger på veggen gjør at du kan frigi plass på gulvet, og det blir lettere å rengjøre. Oppå skapet kan du godt ha myke håndklær, duftlys og grønne planter. Hylle over vannklosett hvor du plasserer duftgjenstander kan i tillegg vurderes. Lys som kan dimmes er også fint å ha på badet, så lenge du orienterer deg om ideell lystyrke. Fliser er en udødelig klassiker på badet, og disse kan du med fordel ha i lyse farger.

Imponere gjester

Forskning har vist at det å berøre treverk er med på å minske stress, så vurder om ikke møbler som hyller, skap og bilderammer bør være i tre. Et godt supplement her er grønne planter, som i tillegg til å rengjøre luften på badet skaper et inneklima det er lett å trives i. Noen fine sukkulenter på badet gjør hele rommet til en liten oase det er trivelig å være i.

Når badet er skittent, uhygienisk og lite fint, kan hele hjemmet fort virke mindre inviterende. Et baderom som derimot bærer preg av god hygiene og hygge, er noe gjester vil legge merke til og huske deg for. Et hjem som ser bra ut – og som det er tydelig at du har gjort deg mange tanker om når det kommer til interiør – gir nemlig besøkende et positivt inntrykk. I forbindelse med dette er badet et av de aller viktigste rommene.