Mat som kunstform

Nå som du hverken kan gå ut å spise, besøke gallerier eller museum, hvorfor ikke tilbringe litt tid på kjøkkenet og få deg en ny hobby med mat som kunstform. Her er noen kreative ideer for bruk av kjøkkenmaskiner og fruktkniver.

Utskjæring av frukt

Utskjæring av frukt er en eldgammel tradisjon fra Asia, spesielt i Thailand og Japan. Du har sikkert sett de intrikate utskjæringene i for eksempel avokado, ananas og jordbær, men søker du etter utskjæring av frukt på Internett vil du finne at alt av frukt og grønnsaker kan brukes, så finn deg en inspirerende film som viser prosessen trinn for trinn, og overrask familien med utskårne grønnsaker til påskemiddagen og et intrikat fruktfat til dessert. I Japan kalles denne kunstformen for Mukimono, og er en teknikk som skiller seg litt ut fra den thailandske fordi det brukes en tynn og skarp kniv som er spesial tilpasset dette formålet, men du kommer langt med de redskapene du allerede har i kjøkkenskuffen.

Kakekunst

Er du eller familien glad i kake? Kast deg på kakekunst-trenden. Faktisk har kakekunst blitt så populært over hele verden at det nå arrangeres både Europa- og Verdensmesterskap i kakekunst. Ta et søk på Internett for inspirasjon, sett i gang kjøkkenmaskinen og lag en kake formet som en påskekylling, en bukett tulipaner, en gitar eller kanskje en kul veteranbil, bare fantasien setter grenser.

Muffins

Synes du at både utskjæring av frukt og kakekunst høres litt for ambisiøst og tidkrevende ut? Vel, da er kanskje enkle muffins noe for deg. Muffinskunst er også blitt en populær hobby for mange, med stadig nye kreative ideer til dekorering. Dette er også en fin aktivitet for hele familien og spesielt barna liker å dekorere sine egne muffins.

Uansett hvilken av disse formene for matkunst du skulle velge, vil du få mange timers underholdning, skape noe vakkert å se på og i tillegg noe godt som du kan nyte å spise etterpå.