Mat skal vi ha…

Det nærmer seg ferie, sommerferie til og med, men 2020 har vel så langt ikke blitt helt slik vi forestilte oss ved inngangen av det nye tiåret. Sikkert mange som har måtte endre på ferieplanene for sommeren på grunn av stengte grenser, ingen flyavganger og vanskeligheter samme hvor vi har lyst til å reise på tur. Norgesferie blir sikkert løsningen for mange, kan jo bli et kostbart alternativ hvis du ikke er så heldig at du har hytte ved sjøen eller til fjells. Har du ingen av delene kan både telt, båt, campingvogn og bobil være attraktive løsninger. Uansett hvor ferden går, mat må vi jo ha! Om turen til middelhavslandene gikk føyken, er det fremdeles mulig å ta med seg middelhavssmaken på tur, selv telttur. Kjedelig turmat, enten den er frysetørket, består av boksmat eller hva det er, så er det forferdelig kjedelig. Husker sikkert «gutta på tur», litt basisvarer er alt som trengs i sekken så er du klar til å trylle frem god hjemmelaget middelhavsmat, selv på telttur.

Forbered en liten boks med salt og pepper, tørket chili, litt god olivenolje på en praktisk beholder, og en liten skvett hvitvinseddik, litt hvitløk, brunt sukker eller akasiehonning – har du god plass i sekken eller er på tur med noe annet enn telt så er det snadder med litt sjalottløk, sitron og fløte. Det er alt som trengs av surt, søtt og ingredienser til å lage himmelske måltider av nytrukket fisk, vegetar og kjøttretter, hva som enn står på menyen.

Ender du opp på hyttetur og har feriepenger til overs siden den kostbare ferien til andre steder i verden gikk fløyten, så spander heller på deg litt nytt redskap og utstyr til kjøkkenet fra kitchentime.no, stas å kunne diske opp med for eksempel nye, miljøvennlige kjeler og panner når familien eller venner kommer innom på hytta og du serverer sjømat – eller kanskje nytrukken røye fra nærmeste fjellvann om du er til fjells – nå vet du jo hvilke basisvarer du trenger. Dropp ferdigmaten og utfold deg heller med ferske, gode, norske, kortreiste råvarer… Det er faktisk en del å finne i naturen også, let for eksempel opp en god oppskrift på kremet brenneslesuppe i en ny «grønn kjele» fra kitchentime.no… brennesle finner du garantert mange steder i nærheten av hytta, bak utedo er et godt tips, neslen brenner ikke når den blir kokt og smaker himmelsk.. Velbekomme, god tur og god sommer!