Interiørdesigndetaljer som kan skille hotellet ditt fra konkurrentene

Et hotells interiørdesign er en grunnleggende del av tilbudet og stilen. Og en nøyaktig gjennomgang av hvordan den arkitektoniske stilen og beliggenheten til et hotell integreres med «innholdet» er viktig for at gjestene skal få et langvarig og sterkt inntrykk.

Område, landskap og historie

Selv om det i dag er mote å designe hele bygninger på nytt og sette inn innhold som har lite å gjøre med den originale settingen, tror vi at en tolkning av moderne historie alltid er mer engasjerende for reisende som liker å oppleve et steds «karakter».

Et svært godt eksempel på denne designtilnærmingen er Funken Lodge, et hotell i Longyearbyen på Svalbard. Hotellet er moderne og nøye designet for å skape komfort på en historisk beliggenhet.

Beliggenhet og innredning

Dette hotellet med 88 rom dateres tilbake til 1944, da bygningen ble brukt av tjenestemenn fra Store Norske Spitsbergen Kulkompani, som drev med kullgruvedrift. I 2017 gjennomgikk hotellet en totalrenovering. Det er kontrasten mellom det komfortable interiøret og det stramme, kjølige miljøet som utgjør den store forskjellen på Funken Lodge.

Interiøret er i typisk nordisk stil med et snev av vintage. Det formidler varme og en følelse av velkomst, mye takket være overflatene i naturlig tre og ubehandlet lær, der fargene i naturen rundt strukturen, pyntet med geometriske mønstre, står i kontrast til den dyprøde fargen på ytterveggene, som er typisk for de lokale husene.

Dette spillet mellom ute og inne fremheves av de myke lysene som skiller omgivelsene. Dette gjør det til en slags juvel som skinner i det stille, men ikke ubemerket, i skumringen av Arktis – et perfekt eksempel på hvordan det er mulig å skape en uforglemmelig opplevelse for gjestene.