Hvordan designe kjøkkenet ditt

Kjøkkenet er et av hjemmets mest brukte rom, og det er viktig at kjøkkenet fungerer godt i hverdagen. Sørg for at alt har sin faste plass, og del gjerne rommet inn i ulike soner, for eksempel én sone for å lage mat og en annen sone for å spise. Tenk praktisk, og lag et kjøkken som passer for nettopp deg. Godt design kan gjøre kjøkkenet triveligere, men også gjøre det lettere å holde kjøkkenet rent og ryddig.

Skap rom i et lite kjøkken

Selvsagt er det ikke alle kjøkken som er store nok til å deles inn i soner, men da gjelder det å tenke smart for å skape mer rom. Utnytt takhøyden ved å lage skap som går helt til taket. Dersom det er trangt, kan du også velge et klappbord eller et veggfestet bord som kan slås ned når det ikke er i bruk. Dette kan gi deg mer arbeidsrom når du trenger det.

De små detaljene er viktige

Alle tenker på de store tingene i et kjøkken, som komfyr, kjøleskap og oppvaskmaskin. Men ofte kan de små detaljene være like viktige, som en god knivholder, en kjøkkenrullholder som er plassert på nøyaktig rett sted eller et moderne vinstativ som holder flaskene på plass. La kjøkkenet gjenspeile hvem du er. Liker du urter, bør du sørge for å ha noen urter enten i vinduskarmen eller på kjøkkenbenken. De skaper trivsel, samtidig som de krydrer maten litt ekstra.

Farger og dekorasjon

Veggene på kjøkkenet bør males i en farge du elsker, for du kommer til å bruke mange timer i dette rommet. Velg også fine gardiner, og skift dem gjerne ut med årstider og høytider. Det samme gjelder for duker og eventuelle pyntedetaljer i kjøkkenet. Er du glad i å strikke eller hekle, kan du lage egne grytekluter og spisebrikker for å sette et enda mer personlig preg på rommet. Husk også en kalender som holder oversikten over alt som skal gjøres i hverdagen.