Her finner du kunstskattene i Oslo

På jakt etter en kunstnerisk opplevelse? Oslo er plassen for deg som ønsker utforske de vakreste kunstskattene. Vandre gjennom Norsk kunsthistorie på et av mange museer, eller se kunst under åpen himmel.

Oslo svømmer i spennende kunstverk. Overnatt på Oslo hotell mens du opplever det beste av norsk og internasjonal kunst. Her er en oversikt over plasser vi mener du burde besøke.

Munch Museet

Verdens største samling av Munchs arbeid. Da Edvard Munch gikk bort testamenterte han sitt arbeid til Oslo kommune. Hans livsverk fikk et hjem i Munch museet som ligger på Tøyen øst i Oslo. Her finner du anerkjente kunstverk som Skrik og Madonna.

Kunstnernes Hus

En kunstnerstyrt institusjon som viser både norsk og internasjonal samtidskunst. Det vakre bygget ligger rett ved slottet, nærmere bestemt Wergelandsveien.

Her kan du mer enn å bare nyte kunst. Huset har et bredt program med blant annet foredrag og debatter. Diskuter kunstens mange sider sammen med andre kunstentusiaster over et glass med deilig rødvin.

Ekeberg skulpturpark

Hvis du ønsker å kombinere vakker natur, utsikt over byen og interessante kunstverk, er Ekeberg skulpturpark noe for deg. Med oppsiktsvekkende kunstverk rundt om i skogen er du garantert en unik opplevelse.

Her kan du også besøke plassen Munch fant inspirasjon til å male mesterverket Skrik.

Vigelandsparken

Er du på besøk i Oslo kommer du ikke utenom en tur innom Vigelandsparken. Den mektige parken på Frogner byr på en rekke spektakulære skulpturer.

Her kan du nyte varme sommerdager samtidig som du utforsker flotte kunstverk. Vigelandsparken er en av Norges mest besøkte attraksjoner og er utvilsomt en plass verdt å besøke.