Funky innredning på jazzklubb

Hvis noen sier «jazzklubb» tenker nok de fleste på mørke kjellerlokaler sent på natta hvor sigarrettrøyken ligger tung. Musikere nede på scenen henger over instrumentene sine helt absorbert av den skapende øyeblikken og musikken som renner ut gjennom fingrene deres.

Det bildet av en jazzklubb kan nok være riktig fortsatt, men i hvert fall i Oslo har jazzscenen utviklet seg videre i en litt slankere, mer nordisk stil. Jazzen er ikke nødvendigtvis like tung og hypnotiserende, men heller litt lettere og med mer fart i. Tenk svenske Esjbjørn Svensson Trio, eller våres egen Rebekka Bakken for eksempel for melodisk, vakker, finstemt men fortsatt jazzete jazz. Det mørke og røykete i lokalene er for lengst vekk, og nå er det lyse flotte møbler i typisk nordisk stil.

Skal du gå på jazzklubb i Oslo har du mange gode etablissemanger å velge mellom. Eller hvorfor velge – Oslo er en velorganisert by å reise i, selv for den som er utenbys fra. Trikkenettet er svært stort, t-banen også, og de to dekker de fleste plasser med hyppige avganger, og der hvor trikken ikke går finnes det ofte buss. Noen busser kjører hele natta, vilket er meget praktisk for en jazzklubbsentusiast, for selv om stilen har blitt lysere og åpnere er det fortsatt sene kvelder som gjelder når det er jazz.

For den som ønsker å være oppe samtidig med solen finnes det mye å gjøre i Oslo. Selv om Operaen ble innviet relativt nylig, så har det allerede blitt en klassiker å besøke. Å stå oppe på taket til operabygget og se ut over marmorsteinen som det er bygget av og vider utover Oslofjorden med byens skyline som bakgrunn er noe helt spesielt som ikke kan oppleves mange steder i verden.

Restaurangscenen i Oslo har de siste 10 åren utviklet seg i rekordfart, og de fleste av verdenens kjøkken er representert i vår største by. Oslo har alle typer av mat i alle prisklasser, høyt og lavt, billig og dyrt, utendørs og innendørs. Noen restauranger nede på Aker Brygge har uteservering selv om vinteren med varme ute, noe å prøve for den som er lei av å sitte inne.