Digitale kunst- og kulturtilbud

Påsken er like rundt hjørnet og du hadde kanskje planlagt å reise vekk, men slik utviklingen har vært de siste dagene, må de fleste av oss forberede oss på å måtte tilbringe påsken hjemme. Etter at flere museer og turistattraksjoner har måttet stenge dørene, og mange konserter og arrangementer har blitt avlyst, har heldigvis både kunst- og kulturinstitusjoner og privatpersoner funnet på kreative løsninger.

Flere museer har åpnet for virtuelle turer og lagt deler av samlingene sine online, mens kunstnere og musikere har laget fellesarenaer for å holde live-konserter og vise frem sin egen kunst. Begge gruppene lider nå av de økonomiske konsekvensene, spesielt den sistnevnte, der freelance-artister og kunstnere nå har mistet hele inntekten. Derfor er ikke dette bare et godt underholdningstilbud, men også en måte å støtte denne gruppen ved å vippse dem et beløp for at du ser på, akkurat som du ellers ville ha kjøpt en billett. Her skal vi se på noen av tilbudene du kan finne ute på nettet.

Først til museum i norge og norden med digitale utstillinger, det er faktisk så mange av dem at vi skal ikke skal nevne noen enkeltvis, men anbefaler heller siden til DigitaltMuseum, som er en portal og oversikt nettopp til det som finnes der ute. Her finner du lenker til hele 837 forskjellige utstillinger med flere millioner objekter innen foto, kunst, arkitektur og artikler.

Så over til kunst og kultur, der vil vi anbefale DigitalScenen som for kort tid siden ble opprettet på Facebook for å støtte kulturnorge. Her holdes det konserter, forestillinger, foredrag, kurs osv. og du oppfordres til frivillig vippse et selvvalgt beløp for å støtte utøvende kunstnere.

Om du skulle på ferie i utlandet i påsken, og nå blir forhindret i å dra, så er det også mye digitalt og finne fra alle verdens kanter. Du kan ta en virtuell omvisning i Vatikanet i Roma, med alle museene, arkeologiske områder, hager og palasser. Du kan føle på opplevelsen av å vandre rundt i det enorme Pradomuseet i Madrid, og betrakte den imponerende samlingen av europeisk kunst fra 1300-tallet og fram til det tidlig 1800-tallet. Og når du først er på farten, hvorfor ikke svippe innom et av verdens vakreste museer, Louvre i Paris, for å ta en titt på Mona Lisa. I disse surrealistiske tider kan kanskje en virtuell rundtur på museet til en av mine egne favoritter, surrealisten Salvador Dalí, være på sin plass? Her fra museet hans i Figueres i Spania.

God påske