Bestikk er som små kunstverk

Vi elsker å pusse opp i Norge, vi blir aldri ferdige med å pusse opp i heimen. Oppussing og innredning er kostbart hvis alt skal kjøpes nytt, spesielt når de tekniske rommene står for tur, kjøkken og bad spesielt.

Det er mange som etter hvert som ønsker å sette litt eget preg på omgivelsene, og nøyer seg kanskje med rimeligere løsninger. Gjenbruk er i vinden, og det er mye av det man allerede har i skuffer og skap som kan brukes til praktiske pyntegjenstander på kjøkkenet – noe kan rimelig anskaffes i en bruktbutikk eller fra loftet til bestemor for den saks skyld. Den eneste begrensningen er muligens kreativiteten, men med hodet fullt av daglige gjøremål, ungene, jobben, trening osv…. er det ikke alltid så mye plass til kreativitet og ideskaping.

Den lille prikken over i´en er dekketøyet, servise og bestikk, enten det er til hverdags eller fest, og har du lyst til å bytte det ut, finnes det måter å gi det gamle nytt liv. Bestikk er som små kunstverk. Du har kanskje noe gammelt snirklete sølvbestikk liggende i en skuff, sorte og fæle, gafler med skjeve tenner og noen bulkete skjeer. Lag en knaggrekke! Om du ikke vil ha mange små hull i veggen. Finn en passende plankebit, pusse litt, kalkmaling er jo inn for tiden. Sølv er lett å bøye til, bore et par små hull i skaftet og skru det s-bøyde bestikket fast som knaggrekke. Plutselig er bestikket blitt som små kunstverk av gafler og skjeer.

Større spisebestikk kan også henges på veggen, rammes inn på en plate eller kanskje rett på veggen. Mangler du dekorasjon over kjøkkenbordet, kan bestikket igjen benyttes som et litt større kunstverk. Ta for eksempel bilde av bestemors gamle sølvbestikk, bruk gjerne hvit bakgrunn og høy kontrast, eller ta et svart-hvitt bilde. Blås bildet opp på veggen over kjøkkenbordet med prosjektor, tegne rundt og male i ønsket farge – plutselig ble det gamle bortgjemte bestikket et dekorativt selvlaget kunstverk på kjøkkenet, passer både på moderne og mer rustikke kjøkken. Tar du ikke sjansen på å male selv, er det også mulig å sende bildet til et trykkeri som enten lager tapet eller plakat av bildet – samme nytten, koster litt mere, men resultatet er stort sett det samme.

Om ikke disse ideene faller i smak, har ideene kanskje fått tankespinnet i gang. Se om du har noen gamle sleiver i skuffen, eller se etter noe rare snurrepiperier på et antikvariat eller en brukthandel mens du farter rundt på norgesferie i løpet av sommeren. Hold øynene åpne, fortsatt god sommer og god oppussing!